subb studio
by
Suzanne Twilt

Drie jaar geleden begon ik met mijn studie Fashion & Design omdat ik echt een passie heb voor mode. Als kind was ik altijd met mode en kleding bezig. Ik maakte moodboards, tekende en ontwierp mijn eigen kledinglijn, bedacht meerdere keren per dag nieuwe outfits en trok deze dan ook aan. Eigen kleding combinaties maken of modeshows organiseren deed ik het liefste . 

Tijdens mijn studie ontdekte ik hoe bizar mijn koopgedrag was en hoeveel ik consumeerde. Ik had heel veel kleding, maar toch was ik niet tevreden. Het maakte me onrustig. Het concept Fast Fashion werd voor mij duidelijk toen ik leerde hoe kleding gemaakt wordt, er komt ontzettend veel bij kijken. Ik ontdekte toen ook dat het onmogelijk is om een broek (eerlijk) te produceren voor 10 euro.

Ik besloot het roer om te gooien en me te verdiepen in Slow Fashion. Stap voor stap stopte ik met kleding kopen bij grote ketens. Ik koos bewust wat ik wilde kopen en waar ik geld aan uit wilde geven. Inmiddels heb ik een Capsule Wardrobe.

Het samenstellen en het hebben van een Capsule Wardrobe helpt mij om na te denken wat ik wil, geeft me rust en ik ben tevreden en dankbaar voor de kleding die ik heb. Daardoor verzorg ik mijn kleding goed, ik repareer ze, leg ze weg om later opnieuw te dragen of geef ze door aan vriendinnen. Circulaire mode, dat vind ik ontzettend belangrijk.

Maar hoe weet ik hoe ik mijn kleding kan combineren? Wat is mijn eigen kledingstijl? Welke kledingstukken zijn belangrijk om te hebben en welke niet? Waar kan ik dan wel winkelen als ik voor duurzaamheid kies? Of hoe zorg ik ervoor dat in mijn kast alleen maar items hangen waar ik blij van wordt? Wat is een Capsule Wardrobe? En hoe krijg ik die?

Al deze vragen herken ik en die heb ik mezelf ook gesteld. Laat mij je helpen! Laten we samen het proces aangaan en ik help je stap voor stap naar een kledingkast met verantwoorde kleding waar je blij en tevreden van wordt.