van shopaholic naar Slow Fashion, mijn persoonlijke proces

van shopaholic naar Slow Fashion, mijn persoonlijke proces

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:persoonlijk

Drie jaar geleden werden mijn ogen geopend. Door mijn studie Fashion & Design leerde ik het proces van het ontwerpen van kleding. Ik ontdekte vooral dat het onmogelijk was dat een broek voor 10 euro eerlijk en met kwaliteit geproduceerd was. Maar hoe was het dan wel gemaakt?

Doordat ik leerde hoe kleding gemaakt werd, ontdekte ik dat er zoveel tijd en handwerk aan vooraf gaat dat ik niet kon geloven dat een broek van 10 euro eerlijk was gemaakt. Voor mij werd het duidelijk dat dit op een hoog tempo gemaakt is, zonder liefde, zonder aandacht, zonder echte ambacht en zonder respect voor de maker.

Ze hebben tenminste een baan

Ik ken de beelden van overvolle sweatshops, kinderen achter de naaimachine of kinderen die op de grond slapen. Maar ik voelde als een ver van mijn bed show ik nam het niet serieus, en vond dat we Fashion Fashion moesten blijven kopen zodat die arme mensen in ieder geval nog een baan zouden hebben….

Op een gegeven moment veranderde toch mijn blik, ik begon er achter te komen dat ik kleding en de mensen die het maakte als wegwerp product ging behandelen, mijn hart brak!

 

Mijn koopgedrag aanpassen

De afgelopen 3 jaar heb ik stapje voor stapje ontdekt dat dit alles mij zoveel onrust gaf, een volle kast met allerlei stijlen en niet weten wat ik aan moet of waar ik me helemaal Suzanne in voel. Onder andere door mijn studie (Fashion&Design) ontdekte hoe bizar mijn koopgedrag eigenlijk is. Het gevoel hebben dat het nooit genoeg of goed is. 

Door dit te doorbreken ging ik echt op zoek naar wat mij blij maakt en wat mij voldoening biedt. Voor mij is het belangrijk dat mijn kleding tijdloos en kwaliteit heeft. Hierdoor kan je het keer op keer dragen, combineren met elkaar en geeft het mij rust. 
Elke stap is een stap, inmiddels ben ik op het punt om een Capsule Wardrobe te creëren met de elementen die mij rust geven en blijdschap. 

Wil jij ook deze rust? Wil je niet elke dag overweldigd raken door je kast? Wil je dat je blij bent met wat je hebt? Dan geef ik je de tip om op zoek te gaan naar je eigen stijl en ik help je daar graag bij! Laten we samen op avontuur gaan.