Herfst/Winter Capsule Wardrobe

Herfst/Winter Capsule Wardrobe

Laten we beginnen met wat is een Capsule Wardrobe? Het is een selectie kleding waar je blij, gelukkig en tevreden mee bent. Je kunt met deze selectie alles met elkaar combineren.

Overigens meteen een disclaimer, dit betekent niet dat alles basic moet zijn of wit en zwart. De selectie hangt af van jouw stijl. Het kan zo zijn dat een roze shirt belangrijk is voor jouw selectie, maar voor de ander niet. Het komt er eigenlijk op neer dat je een kast creëert met enkel en alleen items die je nodig hebt en welke je favoriete zijn.


Daarnaast kun je voor jezelf maar een aantal stuks in de kast hebben hangen, bijvoorbeeld: jouw Capsule Wardrobe bestaat uit 30 stuks of 45 stuks. Dit getal hangt af van jouw voorkeur. Mijn Capsule Wardrobe bestaat op dit moment uit 45 stuks exclusief tassen, schoenen en jassen. Voor mijzelf wil ik naar zeker 40 stuks inclusief tassen, schoenen en jassen. Waarom? Want waarom zou je twee zwarte laarzen hebben? Waarom zou je drie beige truien hebben?

Alleen is het een proces om er achter te komen wat je voorkeur heeft, wat voor kledingstijl je hebt, hoe je dagelijkse leven eruit ziet en je wilt niet in een keer alles de deur uitgooien. Stap voor stap kom je bij je gewenste resultaat, ik beloof het je.

Tada! Hieronder zie je mijn eigen Capsule Wardrobe.

Geef een antwoord