Een gids voor het opmeten van vintage kleding

Welkom bij deze blog! Als liefhebbers van vintage preloved kleding begrijp ik dat het vinden van de juiste pasvorm essentieel is voor een stijlvolle look. Deze gids zal je stap voor stap door het proces leiden van het opmeten van je eigen kleding, zodat je met vertrouwen kunt winkelen voor die prachtige stukken die je hebt gezien.

Waarom Opmeten Belangrijk Is:

Vintage kleding maten kunnen verschillen van moderne maten. Het opmeten van je eigen kleding zorgt ervoor dat je de juiste maat kiest en teleurstellingen bij het ontvangen van je aankoop voorkomt.

Stap 1: Wat heb je nodig:

Je hebt helemaal niet veel nodig namelijk een flexibel meetlint and you’re done!

Stap 2: Je eigen kleding opmeten

Misschien ben je verliefd geworden op een prachtige vintage blazer en ben je benieuwd of je hem zou passen. I’ve got you! Pak uit je eigen kast een blazer en leg deze op de grond.

Stap 3: Specifieke Kledingstuk Metingen:

Basismaten die je kunt meten:

  • Meet van oksel tot oksel. Dit kun je gemakkelijk doen door de mouw even iets omhoog te vouwen waardoor je goed onder de oksel kunt meten. Deze maat is de borstomvang
  • De lengte van een item kun je meten door op het hoogste punt van de kraag te starten en om vervolgens je meetlint tot onderaan het item te laten komen. Dit noemen ze ook wel de HSP (Highest Shoulder Punt)
  • De armlengte kun je meten door simpelweg vanaf de schouder tot aan de onderkant van de mouw te meten.

Stap 4: Pasvorm Testen:

Als je kunt, probeer dan soortgelijke kledingstukken in je kast te vinden en vergelijk de pasvorm met de opgemeten afmetingen van het vintage kledingstuk.

Conclusie:

Het opmeten van je eigen kleding is een essentiële stap om ervoor te zorgen dat die prachtige vintage preloved stukken perfect bij je passen. Met deze gids ben je klaar om met vertrouwen en stijl die unieke vondsten toe te voegen aan je collectie!

Onthoud, het opmeten van kleding is een vaardigheid die de moeite waard is om te leren. Het vergroot niet alleen je kans op een perfecte pasvorm, maar maakt ook je vintage shopping ervaring des te bevredigender. Veel plezier met winkelen en ontdekken van jouw perfecte stijl!